Citromos szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál zsír
- 1 csomag szalalkáli
- 3 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb1 dl tej
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 1citrom reszelt héja és leve
- 4 evőkanál citromlé
- 4 dl tej
- 5 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.Három részre osztjuk és három lapot sütünk belőle ( 180 fokon 20perc alatt). Ezalatt a margarint habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk a citrom reszelt héját,levét és a citromlevet.A tejet felfőzzük a liszttel és ha kihűlt a margarinos masszához keverjük.Az így kapott krémmel betöltjük a lapokat.Másnapra jól átpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

