Citromos szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál zsír
- 1 csomag szalalkáli
- 3 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb1 dl tej
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 1citrom reszelt héja és leve
- 4 evőkanál citromlé
- 4 dl tej
- 5 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.Három részre osztjuk és három lapot sütünk belőle ( 180 fokon 20perc alatt). Ezalatt a margarint habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk a citrom reszelt héját,levét és a citromlevet.A tejet felfőzzük a liszttel és ha kihűlt a margarinos masszához keverjük.Az így kapott krémmel betöltjük a lapokat.Másnapra jól átpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »