Citromos szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál zsír
- 1 csomag szalalkáli
- 3 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb1 dl tej
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 1citrom reszelt héja és leve
- 4 evőkanál citromlé
- 4 dl tej
- 5 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.Három részre osztjuk és három lapot sütünk belőle ( 180 fokon 20perc alatt). Ezalatt a margarint habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk a citrom reszelt héját,levét és a citromlevet.A tejet felfőzzük a liszttel és ha kihűlt a margarinos masszához keverjük.Az így kapott krémmel betöltjük a lapokat.Másnapra jól átpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »