Citromos szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál zsír
- 1 csomag szalalkáli
- 3 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb1 dl tej
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 1citrom reszelt héja és leve
- 4 evőkanál citromlé
- 4 dl tej
- 5 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.Három részre osztjuk és három lapot sütünk belőle ( 180 fokon 20perc alatt). Ezalatt a margarint habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk a citrom reszelt héját,levét és a citromlevet.A tejet felfőzzük a liszttel és ha kihűlt a margarinos masszához keverjük.Az így kapott krémmel betöltjük a lapokat.Másnapra jól átpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »