Citromkarikás sütemény recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 3*3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8*3 dkg cukor
- 9*3 dkg liszt
- 1,5 cs sütőpor
- 2*3 ek víz
- 2*3 ek olaj
- 2 citrom leve
Krém:
- 2 darab citrom vékony karikára vágva
- 2 cs vaníliás puding
- 7 dl tej
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
3 tojás sárgáját 2 ek olajjal, 1 ek cukorral, fél citrom levével és 2 ek vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verem,majd a két masszát óvatosan összekeverem és hozzáadom a fél cs sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapíros sütőlapon vagy egy kisebb tepsiben 180 fokon megsütöm. Ha megsült akkor rácson hagyom kihűlni. A maradék alapanyagokból még 2, ugyan akkora három tojásos piskótát sütök.
A sütemény formát folpackkal kibélelem,a citrom karikákkal a formát kirakom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm ,majd még melegen a felét ráöntöm a citromkarikákra.Erre teszek egy piskóta lapot.
A lapra ráöntöm a maradék pudingot és erre ismét lapot teszek. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a formából kiborítom, a fóliát leveszem róla és szeletelhetem.A citrom ízét a puding kellemesen átveszi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »