Citromkarikás sütemény recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 3*3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8*3 dkg cukor
- 9*3 dkg liszt
- 1,5 cs sütőpor
- 2*3 ek víz
- 2*3 ek olaj
- 2 citrom leve
Krém:
- 2 darab citrom vékony karikára vágva
- 2 cs vaníliás puding
- 7 dl tej
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
3 tojás sárgáját 2 ek olajjal, 1 ek cukorral, fél citrom levével és 2 ek vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verem,majd a két masszát óvatosan összekeverem és hozzáadom a fél cs sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapíros sütőlapon vagy egy kisebb tepsiben 180 fokon megsütöm. Ha megsült akkor rácson hagyom kihűlni. A maradék alapanyagokból még 2, ugyan akkora három tojásos piskótát sütök.
A sütemény formát folpackkal kibélelem,a citrom karikákkal a formát kirakom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm ,majd még melegen a felét ráöntöm a citromkarikákra.Erre teszek egy piskóta lapot.
A lapra ráöntöm a maradék pudingot és erre ismét lapot teszek. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a formából kiborítom, a fóliát leveszem róla és szeletelhetem.A citrom ízét a puding kellemesen átveszi.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »