Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai citromos szelet recept

Amerikai citromos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg jéghideg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • fél citrom reszelt héja
    • csipet só

    A tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 citrom leve
    • 1 citrom reszelt héja
    • 30 dkg cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 5 dkg liszt
    • csipet só

    Elkészítés:

    A sütőt előmelegítem 170 fokra.

    A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összemorzsolom, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állagú legyen.

    Egy kb 20x30cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleszórom a morzsát. Kézzel (ill pohár oldalával) teljesen belenyomkodom, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjak.

    Beteszem a sütőbe, és 20-25 percig sütöm, amíg világosra sül. Amíg sül, kikeverem a tetejét: a tojást fehéredésig keverem a cukorral.

    Hozzáadom a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport, csipet sót (ha használok, a likőrt), és teljesen csomómentesre keverem.

    Amikor a tészta megsült, ráöntöm a masszát. Visszateszem a sütőbe és 20 percig sütöm, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni. Rombuszokra vágom, és megszórom sok porcukorral.

    Hűtőben néhány napig eláll, és tökéletesen fagyasztható.

    Ebből az adagból kb. 30 szelet süti lesz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá