Amerikai citromos szelet recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg jéghideg vaj
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
A tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg liszt
- csipet só
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 170 fokra.
A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összemorzsolom, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állagú legyen.
Egy kb 20x30cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleszórom a morzsát. Kézzel (ill pohár oldalával) teljesen belenyomkodom, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjak.
Beteszem a sütőbe, és 20-25 percig sütöm, amíg világosra sül. Amíg sül, kikeverem a tetejét: a tojást fehéredésig keverem a cukorral.
Hozzáadom a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport, csipet sót (ha használok, a likőrt), és teljesen csomómentesre keverem.
Amikor a tészta megsült, ráöntöm a masszát. Visszateszem a sütőbe és 20 percig sütöm, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni. Rombuszokra vágom, és megszórom sok porcukorral.
Hűtőben néhány napig eláll, és tökéletesen fagyasztható.
Ebből az adagból kb. 30 szelet süti lesz!