Amerikai citromos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg jéghideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

A tetejére:

  • 4 tojás
  • 2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg liszt
  • csipet só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 170 fokra.

A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összemorzsolom, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állagú legyen.

Egy kb 20x30cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleszórom a morzsát. Kézzel (ill pohár oldalával) teljesen belenyomkodom, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjak.

Beteszem a sütőbe, és 20-25 percig sütöm, amíg világosra sül. Amíg sül, kikeverem a tetejét: a tojást fehéredésig keverem a cukorral.

Hozzáadom a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport, csipet sót (ha használok, a likőrt), és teljesen csomómentesre keverem.

Amikor a tészta megsült, ráöntöm a masszát. Visszateszem a sütőbe és 20 percig sütöm, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni. Rombuszokra vágom, és megszórom sok porcukorral.

Hűtőben néhány napig eláll, és tökéletesen fagyasztható.

Ebből az adagból kb. 30 szelet süti lesz!