Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tigrisszelet recept

Tigrisszelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg búzaliszt
    • 3 csapott teáskanál sütőpor
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 narancs reszelt héja
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 ml langyos víz
    • 2 dl napraforgó olaj
    • 3 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
    • sárga ételszínező

    A krémhez:

    • 1 őszibarack konzerv
    • 10 dkg kekszes vagy kukoricapelyhes csoki (nekem most puffasztott rizses lett)
    • 1 csomag zselatin
    • 25 dkg áttört túró
    • 1 citrom leve
    • 2 evőkanál porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 dl hideg habtejszín

    Elkészítés:
    A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. A tésztát középről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 evőkanál sárga, majd 2 evőkanál kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen elterüljön. 160-180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A megsült süteményt sütőrácson a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Majd a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A túrót a citromlével, a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a túrókrém zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a barack- és a csokoládédarabokat is. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is. A süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá