Tigrisszelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg búzaliszt
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 ml langyos víz
- 2 dl napraforgó olaj
- 3 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
- sárga ételszínező
A krémhez:
- 1 őszibarack konzerv
- 10 dkg kekszes vagy kukoricapelyhes csoki (nekem most puffasztott rizses lett)
- 1 csomag zselatin
- 25 dkg áttört túró
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl hideg habtejszín
Elkészítés:
A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. A tésztát középről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 evőkanál sárga, majd 2 evőkanál kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen elterüljön. 160-180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A megsült süteményt sütőrácson a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Majd a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A túrót a citromlével, a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a túrókrém zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a barack- és a csokoládédarabokat is. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is. A süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.