Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos szelet recept

Sárgabarackos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek búzadara
    • 1 citrom leve
    • 2 ek tejföl
    • sárgabarack kompót (befőtt)
    • sárgabaracklekvár

    Habhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk és egy kisebb tepsi alját (20*30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd a tészta egyik felét belenyújtjuk.
    A töltelékhez a túrót elkeverjük a cukorral, tejföllel, búzadarával és a citrom levével. A krémet a kinyújtott tésztára kenjük. A krém tetejére felaprított befőttet szórunk. A maradék tésztát is kinyújtjuk tepsi mérteűre és a krém tetejére tesszük. Villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amikor megsült a süti a tetejét még melegen megkenjük kevés lekvárral. Vízgőz felett kemény habot verünk a fehérjékből a cukorral és a citrom levével. Ha jó kemény akkor a süti tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük sárgabarack darabokkal és olvasztott csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá