Sárgabarackos szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 2 ek búzadara
- 1 citrom leve
- 2 ek tejföl
- sárgabarack kompót (befőtt)
- sárgabaracklekvár
Habhoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk és egy kisebb tepsi alját (20*30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd a tészta egyik felét belenyújtjuk.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a cukorral, tejföllel, búzadarával és a citrom levével. A krémet a kinyújtott tésztára kenjük. A krém tetejére felaprított befőttet szórunk. A maradék tésztát is kinyújtjuk tepsi mérteűre és a krém tetejére tesszük. Villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amikor megsült a süti a tetejét még melegen megkenjük kevés lekvárral. Vízgőz felett kemény habot verünk a fehérjékből a cukorral és a citrom levével. Ha jó kemény akkor a süti tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük sárgabarack darabokkal és olvasztott csokival.