Sárgabarackos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sárgabarackos szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojás sárgája

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek búzadara
  • 1 citrom leve
  • 2 ek tejföl
  • sárgabarack kompót (befőtt)
  • sárgabaracklekvár

Habhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom leve

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk és egy kisebb tepsi alját (20*30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd a tészta egyik felét belenyújtjuk.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a cukorral, tejföllel, búzadarával és a citrom levével. A krémet a kinyújtott tésztára kenjük. A krém tetejére felaprított befőttet szórunk. A maradék tésztát is kinyújtjuk tepsi mérteűre és a krém tetejére tesszük. Villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amikor megsült a süti a tetejét még melegen megkenjük kevés lekvárral. Vízgőz felett kemény habot verünk a fehérjékből a cukorral és a citrom levével. Ha jó kemény akkor a süti tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük sárgabarack darabokkal és olvasztott csokival.