Sárgabarackos lepény recept

Elkészítése:
Habosra keverjük a cukrot a margarinnal és a tojások sárgáival. Apránként hozzáadjuk a réteslisztet, majd a rumot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is hozzákeverjük.
Közepes nagyságú tepsibe terítjük, és meghámozott, kimagozott barackokat borítunk rá a magházukkal kifelé. Előmelegített sütőben sütjük 35 percig. Meghintjük porcukorral és tálaljuk.
Ehhez az édes tésztához remekül passzol a friss,vagy esetleg fagyasztott fanyar barack, tehát nem szerencsés cukrozott befőttel készíteni.
Forró vízbe mártva könnyedén lehúzható a barackok héja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »