Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos lepény recept

Sárgabarackos lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje felvert habja
    • 20 dkg rétesliszt
    • 2 ek rum
    • 80 dkg sárgabarack

    A tepsi kikenéséhez:

    • margarin
    • liszt
    • A szóráshoz: 2 ek porcukor

    Elkészítése:

    Habosra keverjük a cukrot a margarinnal és a tojások sárgáival. Apránként hozzáadjuk a réteslisztet, majd a rumot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is hozzákeverjük.

    Közepes nagyságú tepsibe terítjük, és meghámozott, kimagozott barackokat borítunk rá a magházukkal kifelé. Előmelegített sütőben sütjük 35 percig. Meghintjük porcukorral és tálaljuk.

    Ehhez az édes tésztához remekül passzol a friss,vagy esetleg fagyasztott fanyar barack, tehát nem szerencsés cukrozott befőttel készíteni.

    Forró vízbe mártva könnyedén lehúzható a barackok héja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá