Sárgabarackos lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje felvert habja
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 ek rum
  • 80 dkg sárgabarack

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin
  • liszt
  • A szóráshoz: 2 ek porcukor

Elkészítése:

Habosra keverjük a cukrot a margarinnal és a tojások sárgáival. Apránként hozzáadjuk a réteslisztet, majd a rumot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is hozzákeverjük.

Közepes nagyságú tepsibe terítjük, és meghámozott, kimagozott barackokat borítunk rá a magházukkal kifelé. Előmelegített sütőben sütjük 35 percig. Meghintjük porcukorral és tálaljuk.

Ehhez az édes tésztához remekül passzol a friss,vagy esetleg fagyasztott fanyar barack, tehát nem szerencsés cukrozott befőttel készíteni.

Forró vízbe mártva könnyedén lehúzható a barackok héja.