Őszibarackos táska (házi fornetti) recept

Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 6 db közepes magvaváló őszibarack
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és 10 cm-es kockára vágjuk.
Tojással megkenjük és egy-egy fél töltött őszibarackot teszünk bele.
Az őszibarackokat a dió, porcukor és 5 dkg sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackra és tojással kenjük meg.
Forró sütőben sütjük 220-250 fokon. Még forrón a tésztára csurgathatunk 10 dkg baracklekvár és 5 dkg olvasztott csoki keverékét.
Reszelt almával is lehet készíteni.
Az almát kicsit megpároljuk, cukorral, fahéjjal és citrommal ízesítjük
Szűrőbe öntjük, hogy lecsöpögjön a leve, ezután nem kell kinyomkodni, lehet tölteni a tésztát. Nagyon finom, jó étvágyat!!
Tipp:
Lehet tölteni túróval vagy esetleg mákkal is.
Amolyan házi fornettinek is lehet nevezni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »