Őszibarackos táska (házi fornetti) recept
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 6 db közepes magvaváló őszibarack
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és 10 cm-es kockára vágjuk.
Tojással megkenjük és egy-egy fél töltött őszibarackot teszünk bele.
Az őszibarackokat a dió, porcukor és 5 dkg sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackra és tojással kenjük meg.
Forró sütőben sütjük 220-250 fokon. Még forrón a tésztára csurgathatunk 10 dkg baracklekvár és 5 dkg olvasztott csoki keverékét.
Reszelt almával is lehet készíteni.
Az almát kicsit megpároljuk, cukorral, fahéjjal és citrommal ízesítjük
Szűrőbe öntjük, hogy lecsöpögjön a leve, ezután nem kell kinyomkodni, lehet tölteni a tésztát. Nagyon finom, jó étvágyat!!
Tipp:
Lehet tölteni túróval vagy esetleg mákkal is.
Amolyan házi fornettinek is lehet nevezni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

