Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos táska (házi fornetti) recept

Őszibarackos táska (házi fornetti)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag mirelit leveles tészta
    • 6 db közepes magvaváló őszibarack
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • sárgabaracklekvár
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és 10 cm-es kockára vágjuk.

    Tojással megkenjük és egy-egy fél töltött őszibarackot teszünk bele.

    Az őszibarackokat a dió, porcukor és 5 dkg sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.

    A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackra és tojással kenjük meg.

    Forró sütőben sütjük 220-250 fokon. Még forrón a tésztára csurgathatunk 10 dkg baracklekvár és 5 dkg olvasztott csoki keverékét.

    Reszelt almával is lehet készíteni.

    Az almát kicsit megpároljuk, cukorral, fahéjjal és citrommal ízesítjük

    Szűrőbe öntjük, hogy lecsöpögjön a leve, ezután nem kell kinyomkodni, lehet tölteni a tésztát. Nagyon finom, jó étvágyat!!

    Tipp:

    Lehet tölteni túróval vagy esetleg mákkal is.

    Amolyan házi fornettinek is lehet nevezni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá