Őszibarackos táska (házi fornetti) recept
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 6 db közepes magvaváló őszibarack
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és 10 cm-es kockára vágjuk.
Tojással megkenjük és egy-egy fél töltött őszibarackot teszünk bele.
Az őszibarackokat a dió, porcukor és 5 dkg sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackra és tojással kenjük meg.
Forró sütőben sütjük 220-250 fokon. Még forrón a tésztára csurgathatunk 10 dkg baracklekvár és 5 dkg olvasztott csoki keverékét.
Reszelt almával is lehet készíteni.
Az almát kicsit megpároljuk, cukorral, fahéjjal és citrommal ízesítjük
Szűrőbe öntjük, hogy lecsöpögjön a leve, ezután nem kell kinyomkodni, lehet tölteni a tésztát. Nagyon finom, jó étvágyat!!
Tipp:
Lehet tölteni túróval vagy esetleg mákkal is.
Amolyan házi fornettinek is lehet nevezni.