Őszibarackos táska (házi fornetti)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Őszibarackos táska (házi fornetti)

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 6 db közepes magvaváló őszibarack
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár
  • 1 egész tojás a kenéshez

Elkészítése:

A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és 10 cm-es kockára vágjuk.

Tojással megkenjük és egy-egy fél töltött őszibarackot teszünk bele.

Az őszibarackokat a dió, porcukor és 5 dkg sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.

A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackra és tojással kenjük meg.

Forró sütőben sütjük 220-250 fokon. Még forrón a tésztára csurgathatunk 10 dkg baracklekvár és 5 dkg olvasztott csoki keverékét.

Reszelt almával is lehet készíteni.

Az almát kicsit megpároljuk, cukorral, fahéjjal és citrommal ízesítjük

Szűrőbe öntjük, hogy lecsöpögjön a leve, ezután nem kell kinyomkodni, lehet tölteni a tésztát. Nagyon finom, jó étvágyat!!

Tipp:

Lehet tölteni túróval vagy esetleg mákkal is.

Amolyan házi fornettinek is lehet nevezni.