Mónika szelet recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél csomag margarin (12,5 dkg)
- 2-3 dl tej
- 2 evőkanál vegyes gyümölcslekvár
- 2-3 darab őszibarack
Elkészítése:
A hat tojás sárgáját, a hat evőkanál cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beleforgatjuk a hat evőkanál lisztet, a süőport, és hat tojás fehérjéből vert kemény habot. Beleöntjük egy kerek tortaformába, amit kikentünk zsírral,és lisztet.
Kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig), s közben a vaníliás pudingot elkészítjük a leírás szerint, belekeverjük még melegen a fél kocka margarint. Amint a tészta és krém is kihűl. A tortát kettévágjuk, megkenjünk lekvárral, majd krémmel.
A tetejét is megkenjük a krém másik felével, és rárakjuk az feldarabolt őszibarackot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »