Mónika szelet recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél csomag margarin (12,5 dkg)
- 2-3 dl tej
- 2 evőkanál vegyes gyümölcslekvár
- 2-3 darab őszibarack
Elkészítése:
A hat tojás sárgáját, a hat evőkanál cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beleforgatjuk a hat evőkanál lisztet, a süőport, és hat tojás fehérjéből vert kemény habot. Beleöntjük egy kerek tortaformába, amit kikentünk zsírral,és lisztet.
Kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig), s közben a vaníliás pudingot elkészítjük a leírás szerint, belekeverjük még melegen a fél kocka margarint. Amint a tészta és krém is kihűl. A tortát kettévágjuk, megkenjünk lekvárral, majd krémmel.
A tetejét is megkenjük a krém másik felével, és rárakjuk az feldarabolt őszibarackot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »