Krémes őszibarackos szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 25 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
- 1,2 dl tej
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 nagy őszibarack
A krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- csoki reszelék
Elkészítése:
Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, kikent tepsibe simítjuk. A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük 28×34 cm-es tepsiben. Tűpróba. A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főn tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük. Bevonjuk a krémmel a süti tetejét. Megszórjuk tortadarával vagy csoki reszelékkel.
Néhány óra múlva szeletelhetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »