Krémes őszibarackos szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 25 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
- 1,2 dl tej
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 nagy őszibarack
A krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- csoki reszelék
Elkészítése:
Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, kikent tepsibe simítjuk. A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük 28×34 cm-es tepsiben. Tűpróba. A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főn tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük. Bevonjuk a krémmel a süti tetejét. Megszórjuk tortadarával vagy csoki reszelékkel.
Néhány óra múlva szeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös finomság, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
Tészta, csirke, tejszín – 12 villámgyors vacsi ötlet amit imádni fogsz
Ha szereted a paradicsomos, bazsalikomos, tejszínes vagy sajtos ételeket, a
Tovább olvasom »
Könnyű, krémes, gyümölcsös: 10 pohárdesszert hőség idejére
Amikor tombol a hőség, a nehéz, forró sütemények helyett inkább valami hűsí
Tovább olvasom »
Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak
Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztár
Tovább olvasom »
Szezon kedvence: cukkinis receptek minden mennyiségben
A cukkini igazi jolly joker a konyhában: könnyű, semleges ízű, mégis renget
Tovább olvasom »
9 szupergyors recept, amit nyáron bármikor összedobhatsz vacsorára
Nyáron senki sem szeret órákat a konyhában tölteni, de a finom falatokról i
Tovább olvasom »