Habos-mákos őszibarackos sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1/2 dl rum
- 5 dkg mazsola
- 500 g őszibarackbefőtt
- 5 dkg margarin
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50-50 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 30 dkg darált mák
- 3-4 ek zsemlemorzsa
A habhoz:
- 2 kk citromlé
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk. A margarint felolvasztjuk. Egy mélyebb 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra és a tepsibe terítjük, nyomkodjuk, villával megszurkáljuk és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük. A mazsolát meglocsoljuk rummal.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük aztán hozzáadjuk a langyos margarint, a reszelt citromhéjat, fűszereket, majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát. Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Tűpróba! A hab hozzávalóit keményre verjük és a forró megsült sütemény tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk vagy csillagcsőrös habzsákba szedve a tészta tejére nyomjuk csigaalakzatban.
Visszatesszük a sütőbe és további 8-10 percig, enyhe pirulásig. Rumsodó vagy pikáns lekvár kíséretében kínáljuk.
Sztori: Senkit ne ijesszen el a hozzávalók sokasága, mert az elkészítés voltaképpen egyszerű, a végeredmény pedig pazar.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »