Habos-mákos őszibarackos sütemény

Hozzávalók

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • 500 g őszibarackbefőtt
  • 5 dkg margarin
  • 6 tojás
  • 50-50 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
  • 1/2 kk őrölt fahéj
  • 30 dkg darált mák
  • 3-4 ek zsemlemorzsa

A habhoz:

  • 2 kk citromlé
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor