Habos-mákos őszibarackos sütemény
Hozzávalók
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1/2 dl rum
- 5 dkg mazsola
- 500 g őszibarackbefőtt
- 5 dkg margarin
- 6 tojás
- 50-50 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 30 dkg darált mák
- 3-4 ek zsemlemorzsa
A habhoz:
- 2 kk citromlé
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor