Habos barack szelet recept

Elkészítése:
A tésztához a margarint, a porcukrot, a tojássárgákat és az egész tojást kikeverjük. Kis részletekben hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőpor keverékét. Kikent tepsibe terítjük a masszát. Egyenletesen rátesszük a felezett barackokat a vágott felükkel felfelé. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. fél óráig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Apránként beleszórjuk a 15 dkg porcukrot, miközben a habverővel tovább verjük. A kisült tészta tetejére rácsot készítünk a habból nyomózsákkal vagy a sarkán kivágott nylontasakkal. Alacsony hőfokra néhány percre még visszatesszük a sütőbe, hogy picit száradjon a hab. Ha kihűl a süti, vizes késsel szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »