Habos barack szelet recept

Elkészítése:
A tésztához a margarint, a porcukrot, a tojássárgákat és az egész tojást kikeverjük. Kis részletekben hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőpor keverékét. Kikent tepsibe terítjük a masszát. Egyenletesen rátesszük a felezett barackokat a vágott felükkel felfelé. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. fél óráig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Apránként beleszórjuk a 15 dkg porcukrot, miközben a habverővel tovább verjük. A kisült tészta tetejére rácsot készítünk a habból nyomózsákkal vagy a sarkán kivágott nylontasakkal. Alacsony hőfokra néhány percre még visszatesszük a sütőbe, hogy picit száradjon a hab. Ha kihűl a süti, vizes késsel szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »