Habos barack szelet recept
Elkészítése:
A tésztához a margarint, a porcukrot, a tojássárgákat és az egész tojást kikeverjük. Kis részletekben hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőpor keverékét. Kikent tepsibe terítjük a masszát. Egyenletesen rátesszük a felezett barackokat a vágott felükkel felfelé. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. fél óráig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Apránként beleszórjuk a 15 dkg porcukrot, miközben a habverővel tovább verjük. A kisült tészta tetejére rácsot készítünk a habból nyomózsákkal vagy a sarkán kivágott nylontasakkal. Alacsony hőfokra néhány percre még visszatesszük a sütőbe, hogy picit száradjon a hab. Ha kihűl a süti, vizes késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

