Habos barack szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítése:
A tésztához a margarint, a porcukrot, a tojássárgákat és az egész tojást kikeverjük. Kis részletekben hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőpor keverékét. Kikent tepsibe terítjük a masszát. Egyenletesen rátesszük a felezett barackokat a vágott felükkel felfelé. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. fél óráig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Apránként beleszórjuk a 15 dkg porcukrot, miközben a habverővel tovább verjük. A kisült tészta tetejére rácsot készítünk a habból nyomózsákkal vagy a sarkán kivágott nylontasakkal. Alacsony hőfokra néhány percre még visszatesszük a sütőbe, hogy picit száradjon a hab. Ha kihűl a süti, vizes késsel szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.