Barackos zebraszelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 380 g búzaliszt
- 3 teáskanál sütőpor (csapott)
- 220 g porcukor
- 1 tasak vanillincukor
- 1 narancs reszelt héja
- 6 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes méretű)
- 60 ml langyos víz
- 240 ml napraforgó olaj
- sárga ételszínezék (ízlés szerint)
- 3 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
Krémhez:
- 480 g őszibarack konzerv
- 100 g kekszes vagy kukoricapelyhes csokoládé
- 1 tasak zselatin
- 250 g ricotta krémsajt (vagy jól áttört túró)
- 1 citrom leve
- 30 g porcukor
- 1 tasak vanillincukor
- 400 ml hideg habtejszín
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadunk kevés sárga ételszínezéket, a másik feléhez a kakaóport. A tésztát középről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 evőkanál sárga, majd 2 evőkanál kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült süteményt sütőrácson a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Majd a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A ricottát a citromlével, a cukorral és a vanillincukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a ricottás massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a barack- és a csokoládédarabokat is. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is. A süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A süteményt ízlés szerinti formára vágva tálaljuk.