Barackos szelet recept

Hozzávalók:
Omlós tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 17,5 dkg cukor
- citromaroma vagy citromlé
- 1 nagy doboz vagy üveg barack befőtt(én házilag eltett befőttet használtam)
Ezen kívül:
- 60 dkg tejföl
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- citromaroma vagy citromlé
- 2 dl tej
Elkészítése:
Az omlós tésztához valókat a barack befőtt kivételével összegyúrjuk.
(Én 2 ek citromlével gyúrtam össze.) Folpacba csomagoljuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy 20×30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy,hogy mind a 4 oldalát a pereméig takarja. Az omlós tésztát kisodorjuk és a tepsibe tesszük.
A lecsepegtetett barackot elszórjuk rajta majd a következő masszát ráöntjük,majd sütjük.
A tejfölt a cukorral habosra keverjük,majd hozzákeverjük a tejet, ízlés szerint mennyiségű citromlevet,a 2 cs vaníliás pudingport és a tojásokat.
Elektromos sütő 180-200 fok,hőlégkeverés 150 fok,gáztűzhelyen 3. fokozat.
Sütési idő:kb 35-40 perc
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »