Barackos szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Omlós tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 17,5 dkg cukor
- citromaroma vagy citromlé
- 1 nagy doboz vagy üveg barack befőtt(én házilag eltett befőttet használtam)
Ezen kívül:
- 60 dkg tejföl
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- citromaroma vagy citromlé
- 2 dl tej
Elkészítése:
Az omlós tésztához valókat a barack befőtt kivételével összegyúrjuk.
(Én 2 ek citromlével gyúrtam össze.) Folpacba csomagoljuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy 20×30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy,hogy mind a 4 oldalát a pereméig takarja. Az omlós tésztát kisodorjuk és a tepsibe tesszük.
A lecsepegtetett barackot elszórjuk rajta majd a következő masszát ráöntjük,majd sütjük.
A tejfölt a cukorral habosra keverjük,majd hozzákeverjük a tejet, ízlés szerint mennyiségű citromlevet,a 2 cs vaníliás pudingport és a tojásokat.
Elektromos sütő 180-200 fok,hőlégkeverés 150 fok,gáztűzhelyen 3. fokozat.
Sütési idő:kb 35-40 perc
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.