Barackos szelet recept

Hozzávalók:
Omlós tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 17,5 dkg cukor
- citromaroma vagy citromlé
- 1 nagy doboz vagy üveg barack befőtt(én házilag eltett befőttet használtam)
Ezen kívül:
- 60 dkg tejföl
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- citromaroma vagy citromlé
- 2 dl tej
Elkészítése:
Az omlós tésztához valókat a barack befőtt kivételével összegyúrjuk.
(Én 2 ek citromlével gyúrtam össze.) Folpacba csomagoljuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy 20×30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy,hogy mind a 4 oldalát a pereméig takarja. Az omlós tésztát kisodorjuk és a tepsibe tesszük.
A lecsepegtetett barackot elszórjuk rajta majd a következő masszát ráöntjük,majd sütjük.
A tejfölt a cukorral habosra keverjük,majd hozzákeverjük a tejet, ízlés szerint mennyiségű citromlevet,a 2 cs vaníliás pudingport és a tojásokat.
Elektromos sütő 180-200 fok,hőlégkeverés 150 fok,gáztűzhelyen 3. fokozat.
Sütési idő:kb 35-40 perc
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »