Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos szelet recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4 ek baracklekvár
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 5 ek liszt
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2-3 ek kakaópor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A lekvárt a cukorral és a margarinnal gőz fölött felfőzzük (addig amíg a cukor és a margarin el nem olvad), ezután kozzáadjuk az egész tojást, a lisztet, és a szódaport.

    Összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.

    Kb.180 fokon 7 perc/lap. Míg a lapok sülnek elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel felfőzzük és hűlni hagyjuk

    Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.

    A krémet ketté választjuk és az egyik felébe kakaóport, míg a másikba 2 csomag vaníliás  cukrot keverünk.

    A lapokat betöltjük, az alsó lapot vanília krémmel, ezután a kakaós krém és végül vékony rétegben épp, hogy befedje a legfelső lapot a vaníliás krémmel. Csokireszelékkel vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét.

    Mind a 3 lapot így töltjük meg, vagy ha egyben szeretnénk akkor a lapokat egymás tetejére is tehetjük, így 3 emeletes lesz a süti. 1-2 órát állni hagyjuk és csíkokra felszeleteljük.

    Egyszerű, olcsó és isteni!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá