Barackos szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 ek baracklekvár
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2-3 ek kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lekvárt a cukorral és a margarinnal gőz fölött felfőzzük (addig amíg a cukor és a margarin el nem olvad), ezután kozzáadjuk az egész tojást, a lisztet, és a szódaport.
Összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.
Kb.180 fokon 7 perc/lap. Míg a lapok sülnek elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel felfőzzük és hűlni hagyjuk
Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
A krémet ketté választjuk és az egyik felébe kakaóport, míg a másikba 2 csomag vaníliás cukrot keverünk.
A lapokat betöltjük, az alsó lapot vanília krémmel, ezután a kakaós krém és végül vékony rétegben épp, hogy befedje a legfelső lapot a vaníliás krémmel. Csokireszelékkel vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét.
Mind a 3 lapot így töltjük meg, vagy ha egyben szeretnénk akkor a lapokat egymás tetejére is tehetjük, így 3 emeletes lesz a süti. 1-2 órát állni hagyjuk és csíkokra felszeleteljük.
Egyszerű, olcsó és isteni!
Jó étvágyat!