Barackos szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 ek baracklekvár
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 ek liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2-3 ek kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
A lekvárt a cukorral és a margarinnal gőz fölött felfőzzük (addig amíg a cukor és a margarin el nem olvad), ezután kozzáadjuk az egész tojást, a lisztet, és a szódaport.

Összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.

Kb.180 fokon 7 perc/lap. Míg a lapok sülnek elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel felfőzzük és hűlni hagyjuk

Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.

A krémet ketté választjuk és az egyik felébe kakaóport, míg a másikba 2 csomag vaníliás  cukrot keverünk.

A lapokat betöltjük, az alsó lapot vanília krémmel, ezután a kakaós krém és végül vékony rétegben épp, hogy befedje a legfelső lapot a vaníliás krémmel. Csokireszelékkel vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét.

Mind a 3 lapot így töltjük meg, vagy ha egyben szeretnénk akkor a lapokat egymás tetejére is tehetjük, így 3 emeletes lesz a süti. 1-2 órát állni hagyjuk és csíkokra felszeleteljük.

Egyszerű, olcsó és isteni!

Jó étvágyat!