Barackos-pudingos pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 ek méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 1 dl tej
Töltelékhez:
- 4-5 ek bármilyen ízű lekvár
- 4-5 barack (befőtt is jó)
- 1/2 l tej
- 1 cs vaníliás ízű pudingpor
Továbbá:
1 ek vaj
1 ek liszt
1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk és 1/2 órára hűtőbe tesszük.
A tészta negyedét levágjuk, a többit 1 cm vastagságúra nyújtjuk és egy 20-22 cm-es, vajazott-lisztezett sütőbe igazítjuk.
Megkenjük lekvárral, majd meghámozott és szeletekre vágott barackkal kibéleljük.
Megfőzzük a pudingot, majd amikor kihűlt, a barackra öntjük.
A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és vékony csíkokra vágva berácsozzuk a pitét. A rácsok közé is teszünk barack darabkákat.
Megkenjük tojássárgájával és 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

