Barackos-pudingos pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 ek méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 1 dl tej
Töltelékhez:
- 4-5 ek bármilyen ízű lekvár
- 4-5 barack (befőtt is jó)
- 1/2 l tej
- 1 cs vaníliás ízű pudingpor
Továbbá:
1 ek vaj
1 ek liszt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk és 1/2 órára hűtőbe tesszük.
A tészta negyedét levágjuk, a többit 1 cm vastagságúra nyújtjuk és egy 20-22 cm-es, vajazott-lisztezett sütőbe igazítjuk.
Megkenjük lekvárral, majd meghámozott és szeletekre vágott barackkal kibéleljük.
Megfőzzük a pudingot, majd amikor kihűlt, a barackra öntjük.
A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és vékony csíkokra vágva berácsozzuk a pitét. A rácsok közé is teszünk barack darabkákat.
Megkenjük tojássárgájával és 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »