Barackos-pudingos pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 ek méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 1 dl tej
Töltelékhez:
- 4-5 ek bármilyen ízű lekvár
- 4-5 barack (befőtt is jó)
- 1/2 l tej
- 1 cs vaníliás ízű pudingpor
Továbbá:
1 ek vaj
1 ek liszt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk és 1/2 órára hűtőbe tesszük.
A tészta negyedét levágjuk, a többit 1 cm vastagságúra nyújtjuk és egy 20-22 cm-es, vajazott-lisztezett sütőbe igazítjuk.
Megkenjük lekvárral, majd meghámozott és szeletekre vágott barackkal kibéleljük.
Megfőzzük a pudingot, majd amikor kihűlt, a barackra öntjük.
A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és vékony csíkokra vágva berácsozzuk a pitét. A rácsok közé is teszünk barack darabkákat.
Megkenjük tojássárgájával és 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »