Barackos-joghurtos szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs csokis pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
- 2 ek liszt
- 4 ek cukor
Töltelékhez:
- 2*375 g citromos joghurt
- fél l keményre vert tejszínhab
- 1 cs étkezési zselatin
- 1 doboz sárgabarack befőtt
- 1 cs színes tortazselé
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan belekeverjük a felvert fehérjébe, majd a sárgás keveréket is. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és 180 fokon 0-30 perc alatt készre sütjük.
A joghurthoz hozzáadjuk a felvert tejszínt. A zselatint feloldjuk kb 1 dl meleg vízben. Amint langyosra hűlt hozzáadjuk a joghurtos keverékhez.
Az így elkészült keveréket a tésztára simítjuk. A barackot felszeljük és a süti tetejére sorakoztatjuk.
A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és a barack tetejére öntjük.
Amint a zselés réteg és a zselatin megdermedt már lehet is szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »