Barackos-joghurtos szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs csokis pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
- 2 ek liszt
- 4 ek cukor
Töltelékhez:
- 2*375 g citromos joghurt
- fél l keményre vert tejszínhab
- 1 cs étkezési zselatin
- 1 doboz sárgabarack befőtt
- 1 cs színes tortazselé
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan belekeverjük a felvert fehérjébe, majd a sárgás keveréket is. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és 180 fokon 0-30 perc alatt készre sütjük.
A joghurthoz hozzáadjuk a felvert tejszínt. A zselatint feloldjuk kb 1 dl meleg vízben. Amint langyosra hűlt hozzáadjuk a joghurtos keverékhez.
Az így elkészült keveréket a tésztára simítjuk. A barackot felszeljük és a süti tetejére sorakoztatjuk.
A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és a barack tetejére öntjük.
Amint a zselés réteg és a zselatin megdermedt már lehet is szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »