Elefántkönnycsepp recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 4 dkg kakaópor
- 10 dkg rétesliszt
- 1 ek olaj
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 3 púpos ek porcukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg teavaj
- 10 dkg sütővaj
- 4 ek porcukor
- 2-3 banán
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 lapos ek kakaópor
Tetejére:
- csokimáz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a száraz hozzávalókat is összekeverjük. A habhoz adjuk a sárgát és a lisztes keveréket, majd óvatosan összeforgatjuk. Egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd 180 fokos sütőben készre sütjük, majd még melegen feltekerjük egy nyújtófára.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd a pudingos krémmel összekeverjük. Kettéosztjuk a krémet, az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot a másikba pedig a kakaóport.
A tésztát letekerjük, majd megkenjük a vaníliás krémmel, majd a kakaós krémmel. A tészta közepét kitesszük az egész banánokkal és a tésztát feltekerjük. Csokimázzal vonjuk be a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »