Elefántkönnycsepp recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 14 dkg porcukor
- 4 dkg kakaópor
- 10 dkg rétesliszt
- 1 ek olaj
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 3 púpos ek porcukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg teavaj
- 10 dkg sütővaj
- 4 ek porcukor
- 2-3 banán
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 lapos ek kakaópor
Tetejére:
- csokimáz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a száraz hozzávalókat is összekeverjük. A habhoz adjuk a sárgát és a lisztes keveréket, majd óvatosan összeforgatjuk. Egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd 180 fokos sütőben készre sütjük, majd még melegen feltekerjük egy nyújtófára.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd a pudingos krémmel összekeverjük. Kettéosztjuk a krémet, az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot a másikba pedig a kakaóport.
A tésztát letekerjük, majd megkenjük a vaníliás krémmel, majd a kakaós krémmel. A tészta közepét kitesszük az egész banánokkal és a tésztát feltekerjük. Csokimázzal vonjuk be a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

