Ananászos szelet recept

Hozzávalók:
- csokis vagy sima piskóta lap
- 2db ananász+leve vagy ugyanennyi ananászkonzerv
- zselatinfix (0,5l-ként 1 zacskó)
- 4dl tejszín felverve
- 1cs puding
- 0,5l tej
- 4ek cukor
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a cukorral, az ananász lével, és a (szörpös) vízzel. Ha kihűlt, összekeverjük a felvert tejszínhabbal, és hozzáadjuk a kockázott ananászt (nem kell mindkét konzerv mennyiséget, ízlés szerint), majd belekeverjük a megfelelő mennyiségű zselatin fixet. A piskótát csatos sütőformába visszatesszük, és ráöntjük a masszát. Egy éjszakára hűtőben dermesztjük, majd díszítjük. Akár plusz tejszínhab réteget önthetünk rá, vagy ha kiveszünk a krémből, mielőtt még az ananászt beletesszük (zselatinfix benne legyen!) tortadíszítővel lehet rá kis díszt nyomni, arra egy kocka ananászt. Ha a massza és a piskóta közé teszünk egy kis karikára vágott banánt, fokozhatjuk az ízhatást.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »