Ananászos szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • csokis vagy sima piskóta lap
  • 2db ananász+leve vagy ugyanennyi ananászkonzerv
  • zselatinfix (0,5l-ként 1 zacskó)
  • 4dl tejszín felverve
  • 1cs puding
  • 0,5l tej
  • 4ek cukor

Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a cukorral, az ananász lével, és a (szörpös) vízzel. Ha kihűlt, összekeverjük a felvert tejszínhabbal, és hozzáadjuk a kockázott ananászt (nem kell mindkét konzerv mennyiséget, ízlés szerint), majd belekeverjük a megfelelő mennyiségű zselatin fixet. A piskótát csatos sütőformába visszatesszük, és ráöntjük a masszát. Egy éjszakára hűtőben dermesztjük, majd díszítjük. Akár plusz tejszínhab réteget önthetünk rá, vagy ha kiveszünk a krémből, mielőtt még az ananászt beletesszük (zselatinfix benne legyen!) tortadíszítővel lehet rá kis díszt nyomni, arra egy kocka ananászt. Ha a massza és a piskóta közé teszünk egy kis karikára vágott banánt, fokozhatjuk az ízhatást.