Sztracsatellás-almás sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- (a joghurtos pohárral kell mindent kimérni)
- 1 joghurt(én a simát ajánlom)
- 1 cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 3/4 pohár olaj
Tetejére:
- 3-4 nagyobb alma
- Dr.Oetker Paradies Creme Stracciatella
- 300 ml tej
Elkészítése:
A tészta összetevőit jól összedolgozom, és kivajazott tálba/tepsibe/sütformába öntöm. Minél kisebb a forma, annál jobb, mert könnyebb lesz a tésztát kettévágni, ha kihűlt(de túl kicsi se legyen, nehogy kifolyon amikor feljön). Én már most rászoktam tenni az almát, mert akkor jól belesül a tésztám felső rétegébe.
Aranybarnára sütöm. Megvárom amíg kihűl! (Én itt szoktam elrontani azzal, hogy türelmetlen és éhes vagyok:-) ) Már a sütés alatt elkészítem a straccsatella krémet, a leírás szerint.
A hűtőbe teszem.
A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágom, úgy hogy az almás réteg legyen felül. Az alsót megkenem a kihűlt krémmel, ráteszem az almás réteget és beteszem a hűtőbe. Jó étvágyat :-)
A képen nem néz ki annyira szépen, de higgyetek nekem, nagyon finom ha jó hideg :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »