Sztracsatellás-almás sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- (a joghurtos pohárral kell mindent kimérni)
- 1 joghurt(én a simát ajánlom)
- 1 cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 3/4 pohár olaj
Tetejére:
- 3-4 nagyobb alma
- Dr.Oetker Paradies Creme Stracciatella
- 300 ml tej
Elkészítése:
A tészta összetevőit jól összedolgozom, és kivajazott tálba/tepsibe/sütformába öntöm. Minél kisebb a forma, annál jobb, mert könnyebb lesz a tésztát kettévágni, ha kihűlt(de túl kicsi se legyen, nehogy kifolyon amikor feljön). Én már most rászoktam tenni az almát, mert akkor jól belesül a tésztám felső rétegébe.
Aranybarnára sütöm. Megvárom amíg kihűl! (Én itt szoktam elrontani azzal, hogy türelmetlen és éhes vagyok:-) ) Már a sütés alatt elkészítem a straccsatella krémet, a leírás szerint.
A hűtőbe teszem.
A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágom, úgy hogy az almás réteg legyen felül. Az alsót megkenem a kihűlt krémmel, ráteszem az almás réteget és beteszem a hűtőbe. Jó étvágyat :-)
A képen nem néz ki annyira szépen, de higgyetek nekem, nagyon finom ha jó hideg :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »