Sztracsatellás-almás sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- (a joghurtos pohárral kell mindent kimérni)
- 1 joghurt(én a simát ajánlom)
- 1 cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 3/4 pohár olaj
Tetejére:
- 3-4 nagyobb alma
- Dr.Oetker Paradies Creme Stracciatella
- 300 ml tej
Elkészítése:
A tészta összetevőit jól összedolgozom, és kivajazott tálba/tepsibe/sütformába öntöm. Minél kisebb a forma, annál jobb, mert könnyebb lesz a tésztát kettévágni, ha kihűlt(de túl kicsi se legyen, nehogy kifolyon amikor feljön). Én már most rászoktam tenni az almát, mert akkor jól belesül a tésztám felső rétegébe.
Aranybarnára sütöm. Megvárom amíg kihűl! (Én itt szoktam elrontani azzal, hogy türelmetlen és éhes vagyok:-) ) Már a sütés alatt elkészítem a straccsatella krémet, a leírás szerint.
A hűtőbe teszem.
A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágom, úgy hogy az almás réteg legyen felül. Az alsót megkenem a kihűlt krémmel, ráteszem az almás réteget és beteszem a hűtőbe. Jó étvágyat :-)
A képen nem néz ki annyira szépen, de higgyetek nekem, nagyon finom ha jó hideg :-)