Máglyarakás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 szép alma
- 1 citrom
- 6 db kifli
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg mazsola
- kevés őrölt fahéj
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Az almákat felnegyedeljük, kivágjuk a magházukat, majd vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, ráreszeljük citrom héját, majd beleforgatjuk a mazsolát. A kifliket felkarikázzuk és meglocsoljuk tejjel.
A tojások sárgáját cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejes kifliket. A massza felét egy vajjal kikent tűzálló tálba simítjuk, majd eloszlatjuk rajta az almás-mazsolás keveréket, meghintjük fahéjjal, majd befedjük a többi masszával.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd rásimítjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. Addig sütjük tovább, amíg szép színt nem kap.
Porcukorral, vagy gyümölcs öntettel tálaljuk.
Forrás: https://csokolade.network.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.