Kínai sült alma recept

Hozzávalók:
- olaj a sütéshez
- 2 alma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- keményítő
- 4 ek cukor
- fél cl víz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd 2-3 cm-es vagy darabokra vágjuk.
A 2 tojás sárgáját alaposan összekeverjük, majd belehelyezzük az almákat. Kivesszük egyenként, és keményítőben is meghempergetjük őket.
Közepesen forró olajban addig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz a tészta színe. Ha kész, kivesszük és félretesszük.
Egy lábasba 1 cl olajat teszünk és ½ cl vizet adunk hozzá, majd a cukrot. Lassú tűzön, 2-3 percig folyamatosan keverjük a masszát, amíg sárgás nem lesz a színe.
Ha kész, beletesszük az almákat, majd kitesszük az egészet egy tányérra.
És máris lehet tálalni :)
Tipp:
Az alma lehet tetszőleges fajtájú és az üvegkaramell helyett használhatunk mézet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »