Karamellizált almás piskóta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Ízesítéshez:
- 6 db alma
- 15 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tepsibe beleszórjuk a cukort és a sütőben elkezdjük karamellizálni. Mikor már folyékony a cukor akkor kirakjuk a tepsi alját a megpucolt, karikára vágott almaszeletekkel. Elkészítjük a piskótát a szokásos módon. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, végül a sütőporral és a vaníliás cukorral elkevert lisztet apránként beledolgozzuk a masszába. Az egészet az almaszeletekre öntjük, majd 150 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha megsült még melegen kiborítjuk a tepsiből, mert ha kihűl akkor beleragad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

