Karamellizált almás piskóta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Ízesítéshez:
- 6 db alma
- 15 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tepsibe beleszórjuk a cukort és a sütőben elkezdjük karamellizálni. Mikor már folyékony a cukor akkor kirakjuk a tepsi alját a megpucolt, karikára vágott almaszeletekkel. Elkészítjük a piskótát a szokásos módon. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, végül a sütőporral és a vaníliás cukorral elkevert lisztet apránként beledolgozzuk a masszába. Az egészet az almaszeletekre öntjük, majd 150 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha megsült még melegen kiborítjuk a tepsiből, mert ha kihűl akkor beleragad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »