Isteni almás sütemény recept

Hozzávalók: (1 bögre = 2 dl.)
- 3 nagy alma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaó
- 1 cs sütőpor
- 1 ek vaj
- ízlés szerint fahéj, citrom
- 1 bögre liszt ( tönkölybúza + rétesliszt), de a sima is jó
- 1 bögre cukor vagy méz
Elkészítése:
Az almákat lereszelem, hozzákeverem a tojásokat, az olvasztott vajat, a sütőport, a lisztet és a cukrot. Pár csepp citromlét keverek hozzá. A végén, aki szereti, keverhet hozzá fahéjat, csokidarabokat, kandírozott gyümölcsdarabokat. A sütőformát kivajazom (én kuglófformába szoktam sütni, nagyon mutatós), megszórom zsemlemorzsával, és beleöntöm a masszát. Kb 40 percig sütjük 180-200 fokon. Ha kész, közepébe tehetünk lekvárt vagy a tetejére csokiöntetet. A karácsonyi menübe nagyon illik, de ugye amikor alma van, bármikor megcsinálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »