Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított almás-habos sütemény recept

Fordított almás-habos sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4-5 db alma
    • 10 dkg fahéjas kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott margarin
    • 2 dl joghurt
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Hab:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 kanál cukor
    • 2 dl habtejszín

    A tepsi kikenéséhez:

    • margarin

    Elkészítése:
    Az almát meghámozzuk, és egy margarinnal vastagon kikent tepsibe rakjuk, és rászórjuk a fahéjas cukrot.
    A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, és a margarinnal, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját. A tésztát rásimítjuk az almára és előmelegített sütőben 180 C°-on tűpróbáig sütjük.
    Még langyosan átfordítjuk egy tárcára és hagyjuk kihűlni.
    Közben megfőzzük a pudingot, és ha kihűl belekeverjük a tejszínhabot. Ezt a habot simítjuk a sütemény tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá