Fordított almás-habos sütemény recept

Hozzávalók:
- 4-5 db alma
- 10 dkg fahéjas kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 dl joghurt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Hab:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 kanál cukor
- 2 dl habtejszín
A tepsi kikenéséhez:
- margarin
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, és egy margarinnal vastagon kikent tepsibe rakjuk, és rászórjuk a fahéjas cukrot.
A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, és a margarinnal, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját. A tésztát rásimítjuk az almára és előmelegített sütőben 180 C°-on tűpróbáig sütjük.
Még langyosan átfordítjuk egy tárcára és hagyjuk kihűlni.
Közben megfőzzük a pudingot, és ha kihűl belekeverjük a tejszínhabot. Ezt a habot simítjuk a sütemény tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »