Fordított almás-habos sütemény recept

Hozzávalók:
- 4-5 db alma
- 10 dkg fahéjas kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 dl joghurt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Hab:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 kanál cukor
- 2 dl habtejszín
A tepsi kikenéséhez:
- margarin
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, és egy margarinnal vastagon kikent tepsibe rakjuk, és rászórjuk a fahéjas cukrot.
A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, és a margarinnal, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját. A tésztát rásimítjuk az almára és előmelegített sütőben 180 C°-on tűpróbáig sütjük.
Még langyosan átfordítjuk egy tárcára és hagyjuk kihűlni.
Közben megfőzzük a pudingot, és ha kihűl belekeverjük a tejszínhabot. Ezt a habot simítjuk a sütemény tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »