Fordított almás-habos sütemény recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4-5 db alma
- 10 dkg fahéjas kristálycukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 dl joghurt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Hab:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 kanál cukor
- 2 dl habtejszín
A tepsi kikenéséhez:
- margarin
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, és egy margarinnal vastagon kikent tepsibe rakjuk, és rászórjuk a fahéjas cukrot.
A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, és a margarinnal, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját. A tésztát rásimítjuk az almára és előmelegített sütőben 180 C°-on tűpróbáig sütjük.
Még langyosan átfordítjuk egy tárcára és hagyjuk kihűlni.
Közben megfőzzük a pudingot, és ha kihűl belekeverjük a tejszínhabot. Ezt a habot simítjuk a sütemény tetejére.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.