Fordított almás-habos sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Fordított almás-habos sütemény

Hozzávalók:

  • 4-5 db alma
  • 10 dkg fahéjas kristálycukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 2 dl joghurt
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Hab:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 kanál cukor
  • 2 dl habtejszín

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, és egy margarinnal vastagon kikent tepsibe rakjuk, és rászórjuk a fahéjas cukrot.
A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, és a margarinnal, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját. A tésztát rásimítjuk az almára és előmelegített sütőben 180 C°-on tűpróbáig sütjük.
Még langyosan átfordítjuk egy tárcára és hagyjuk kihűlni.
Közben megfőzzük a pudingot, és ha kihűl belekeverjük a tejszínhabot. Ezt a habot simítjuk a sütemény tetejére.