Diós-almás rácsos recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 1 kg alma
- 8 dkg fahéjas cukor
- lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Negyed részét félretesszük. A nagyobbik résszel kibélelünk egy 22*38-as tepsit, megkenjük lekvárral, és befedjük 1 kg uborkavágón legyalult, kézzel kinyomkodott almával, majd megszórjuk darált dióval. Az almát fahéjas porcukorral megszórjuk, és a tetejére a félretett tésztából sűrű rácsot rakunk. Forró sütőben szép sárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »