Diós-almás rácsos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás

Töltelék:

  • 10 dkg darált dió
  • 1 kg alma
  • 8 dkg fahéjas cukor
  • lekvár

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Negyed részét félretesszük. A nagyobbik résszel kibélelünk egy 22*38-as tepsit, megkenjük lekvárral, és befedjük 1 kg uborkavágón legyalult, kézzel kinyomkodott almával, majd megszórjuk darált dióval. Az almát fahéjas porcukorral megszórjuk, és a tetejére a félretett tésztából sűrű rácsot rakunk. Forró sütőben szép sárgára sütjük.