Burgonyás almás sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1/2 kg héjában főtt krumpli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 25 dkg finomliszt
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg reszelt alma
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A főtt krumplit megpucoljuk, áttörjük.Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, a cukor felét és félkemény tésztát gyúrunk belőle 2-4 perc alatt. 10 percre a hűtőbe tesszük.
A mézet egy fazékba tesszük és kissé karamellizáljuk a cukorral. Hozzáadjuk a reszelt almát és a fahéjat és megdinszteljük. A végén beletesszük a pudingport és összeforraljuk.
A tepsibe lenyomkodjuk a tészta felét, utána rátesszük az almát, majd a tetejére a másik adag tésztát nyomkodjuk óvatosan. Villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »