Burgonyás almás sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 1/2 kg héjában főtt krumpli
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 25 dkg finomliszt
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg reszelt alma
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A főtt krumplit megpucoljuk, áttörjük.Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, a cukor felét és félkemény tésztát gyúrunk belőle 2-4 perc alatt. 10 percre a hűtőbe tesszük.
A mézet egy fazékba tesszük és kissé karamellizáljuk a cukorral. Hozzáadjuk a reszelt almát és a fahéjat és megdinszteljük. A végén beletesszük a pudingport és összeforraljuk.
A tepsibe lenyomkodjuk a tészta felét, utána rátesszük az almát, majd a tetejére a másik adag tésztát nyomkodjuk óvatosan. Villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.