Almatorta citromkrémmel recept

Elkészítése:
A zsírt a cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük. Beletesszük az almát, a citromhéjat, azzokkal is összekeverjük, majd a tojások csipet sóval felvert fehérjét hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze.
Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, másfél ujjnyi magasságúra. 220 fokon tűpróbáig sütjük, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
A krémhez a cukrot és a tojások sárgáját 1 dl vízzel gőz fölött sziruppá főzzük.
Ha langyosra hűlt, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd a vajjal habosra keverjük. Megkenjük vele a félbevágott tortalapokat.
Sztori:
Anyukám receptkönyvéből.
Nem érdemes belőle keveset csinálni (én 3-szoros adagot szoktam), mert egyrészt elfogy, meg bátran le lehet fagyasztani, ugyanolyan finom kiolvasztva is.
A tészta krém nélkül is lágy és finom, de más krémekkel is ki lehet próbálni, én tegnap naranccsal helyettesítettem a citromot és a tetejét megszórtam kandírozott narancshéjjal.
A kép még tálalás előtt készült, a tálon nem sikerült lefotózni, mert a gyerekeim azonnal lecsaptak rá. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »