Almatorta citromkrémmel recept
Elkészítése:
A zsírt a cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük. Beletesszük az almát, a citromhéjat, azzokkal is összekeverjük, majd a tojások csipet sóval felvert fehérjét hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze.
Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, másfél ujjnyi magasságúra. 220 fokon tűpróbáig sütjük, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
A krémhez a cukrot és a tojások sárgáját 1 dl vízzel gőz fölött sziruppá főzzük.
Ha langyosra hűlt, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd a vajjal habosra keverjük. Megkenjük vele a félbevágott tortalapokat.
Sztori:
Anyukám receptkönyvéből.
Nem érdemes belőle keveset csinálni (én 3-szoros adagot szoktam), mert egyrészt elfogy, meg bátran le lehet fagyasztani, ugyanolyan finom kiolvasztva is.
A tészta krém nélkül is lágy és finom, de más krémekkel is ki lehet próbálni, én tegnap naranccsal helyettesítettem a citromot és a tetejét megszórtam kandírozott narancshéjjal.
A kép még tálalás előtt készült, a tálon nem sikerült lefotózni, mert a gyerekeim azonnal lecsaptak rá. :-)