Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almatorta citromkrémmel recept

Almatorta citromkrémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg reszelt alma
    • 10 dkg zsír
    • 30 dkg cukor
    • 30 dkg liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1/2 citrom leve
    • 20 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A zsírt a cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük. Beletesszük az almát, a citromhéjat, azzokkal is összekeverjük, majd a tojások csipet sóval felvert fehérjét hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze.

    Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, másfél ujjnyi magasságúra. 220 fokon tűpróbáig sütjük, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a cukrot és a tojások sárgáját 1 dl vízzel gőz fölött sziruppá főzzük.

    Ha langyosra hűlt, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd a vajjal habosra keverjük. Megkenjük vele a félbevágott tortalapokat.

    Sztori:

    Anyukám receptkönyvéből.

    Nem érdemes belőle keveset csinálni (én 3-szoros adagot szoktam), mert egyrészt elfogy, meg bátran le lehet fagyasztani, ugyanolyan finom kiolvasztva is.

    A tészta krém nélkül is lágy és finom, de más krémekkel is ki lehet próbálni, én tegnap naranccsal helyettesítettem a citromot és a tetejét megszórtam kandírozott narancshéjjal.

    A kép még tálalás előtt készült, a tálon nem sikerült lefotózni, mert a gyerekeim azonnal lecsaptak rá. :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá