Almás puffancsok recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 6 dkg cukor
- vaníliás cukor
Töltelék:
- néhány alma
- darált dió
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a kicsit megpuhított margarint, tojás sárgáját, vaníliás cukrot. Ezeket hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. Kelesztjük letakarva legalább fél órán át.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. Elkeverjük a darált dióval, esetleg fahéj adható hozzá.
A tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk 0,5 cm vastagra. Egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket, másik tésztarészt erre ráhajtjuk. Ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe téve tojással lekenjük, kelesztjük, tetejüket késsel kicsit bevágjuk és sütjük 190 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

