Almás puffancsok recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 6 dkg cukor
- vaníliás cukor
Töltelék:
- néhány alma
- darált dió
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a kicsit megpuhított margarint, tojás sárgáját, vaníliás cukrot. Ezeket hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. Kelesztjük letakarva legalább fél órán át.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. Elkeverjük a darált dióval, esetleg fahéj adható hozzá.
A tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk 0,5 cm vastagra. Egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket, másik tésztarészt erre ráhajtjuk. Ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe téve tojással lekenjük, kelesztjük, tetejüket késsel kicsit bevágjuk és sütjük 190 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »