Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás puffancsok recept

Almás puffancsok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 6 dkg cukor
    • vaníliás cukor

    Töltelék:

    • néhány alma
    • darált dió

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a kicsit megpuhított margarint, tojás sárgáját, vaníliás cukrot. Ezeket hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. Kelesztjük letakarva legalább fél órán át.

    A töltelékhez az almát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. Elkeverjük a darált dióval, esetleg fahéj adható hozzá.

    A tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk 0,5 cm vastagra. Egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket, másik tésztarészt erre ráhajtjuk. Ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

    Tepsibe téve tojással lekenjük, kelesztjük, tetejüket késsel kicsit bevágjuk és sütjük 190 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá