Almás puffancsok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 6 dkg cukor
  • vaníliás cukor

Töltelék:

  • néhány alma
  • darált dió

Elkészítése:

Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a kicsit megpuhított margarint, tojás sárgáját, vaníliás cukrot. Ezeket hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. Kelesztjük letakarva legalább fél órán át.

A töltelékhez az almát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. Elkeverjük a darált dióval, esetleg fahéj adható hozzá.

A tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk 0,5 cm vastagra. Egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket, másik tésztarészt erre ráhajtjuk. Ujjunkkal összenyomkodjuk a közöket, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Tepsibe téve tojással lekenjük, kelesztjük, tetejüket késsel kicsit bevágjuk és sütjük 190 fokon.