Almás-pudingos piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek liszt
- 4 ek víz
- 1 cs sütőpor
- 10 ek cukor
Töltelékhez:
- 4-5 nagyobb alma
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl almalé vagy más üdítő
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkarikázzuk. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal és eloszlatjuk benne az almakarikákat. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adunk 4 ek cukort és kemény habbá verjük. A sárgáját alaposan kikeverjük a maradék cukorral és a vízzel. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A kemény habhoz óvatosan adagoljuk a sárgát, majd a sütőporos-lisztet is. Rásimítjuk az almára. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsül. Közben a pudingport felfőzzük az almalében 3 ek cukorral. Ha megsült a piskóta akkor átfordítjuk egy tálcára, hogy az almás fele legyen felül.
Ha kihűlt rásimítjuk a pudingot. Felszeleteljük és már lehet is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »