Almás pite gyorsan recept

Hozzávalók:
- 250 g sima liszt
- 5 ek vaj (olvasztott)
- 0,5 tk só
- 12 ek hideg víz
- 300 g alma
- 1 ek citromlé
- 4 ek cukor
- 100 ml víz
- 1 ek keményítőliszt
- fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet kanalanként adagoljuk a liszthez úgy, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas tésztát kapjunk. Egy órára hűtőbe rakjuk pihenni.
A megtisztított és felkockázott almát megszórjuk fahéjjal és a cukorral. Meglocsoljuk citromlével, és 100 ml vízzel. Feltesszük főni, és pár perc forralás után hozzáadjuk a kevés vízben elkevert keményítőlisztet. Alaposan összekeverjük, és elzárjuk alatta a gázt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Megtöltjük az egyik oldalát almás töltelékkel, és ráhajtjuk a másik oldalát. Villával alaposan lezárjuk a széleit.
Forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Melegen fogyasszuk.
A almás pite gyorsan kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »