Almás pite gyorsan recept

Hozzávalók:
- 250 g sima liszt
- 5 ek vaj (olvasztott)
- 0,5 tk só
- 12 ek hideg víz
- 300 g alma
- 1 ek citromlé
- 4 ek cukor
- 100 ml víz
- 1 ek keményítőliszt
- fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet kanalanként adagoljuk a liszthez úgy, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas tésztát kapjunk. Egy órára hűtőbe rakjuk pihenni.
A megtisztított és felkockázott almát megszórjuk fahéjjal és a cukorral. Meglocsoljuk citromlével, és 100 ml vízzel. Feltesszük főni, és pár perc forralás után hozzáadjuk a kevés vízben elkevert keményítőlisztet. Alaposan összekeverjük, és elzárjuk alatta a gázt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Megtöltjük az egyik oldalát almás töltelékkel, és ráhajtjuk a másik oldalát. Villával alaposan lezárjuk a széleit.
Forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Melegen fogyasszuk.
A almás pite gyorsan kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »