Almás pite gyorsan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g sima liszt
  • 5 ek vaj (olvasztott)
  • 0,5 tk só
  • 12 ek hideg víz
  • 300 g alma
  • 1 ek citromlé
  • 4 ek cukor
  • 100 ml víz
  • 1 ek keményítőliszt
  • fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet kanalanként adagoljuk a liszthez úgy, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas tésztát kapjunk. Egy órára hűtőbe rakjuk pihenni.

A megtisztított és felkockázott almát megszórjuk fahéjjal és a cukorral. Meglocsoljuk citromlével, és 100 ml vízzel. Feltesszük főni, és pár perc forralás után hozzáadjuk a kevés vízben elkevert keményítőlisztet. Alaposan összekeverjük, és elzárjuk alatta a gázt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Megtöltjük az egyik oldalát almás töltelékkel, és ráhajtjuk a másik oldalát. Villával alaposan lezárjuk a széleit.

Forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Melegen fogyasszuk.