Almás pite recept
Elkészítés:
A lisztben morzsoljuk el a margarint, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojásokat is. Hogy a tésztát könnyebben lehessen gyúrni, nyugodtan hozzáadhatunk fél dl tejet is. Gyúrjuk össze a tésztát, és osszuk két egyenlő részre.
Az almát reszeljük le, majd adjuk hozzá a cukrot. Csavarjuk ki az almából a felesleges levet, hogy ne áztassa el a tésztát, majd ízesítsük a fahéjjal.
A tészta egyik részét nyújtsuk ki, és óvatosan helyezzük a kivajazott tepsibe, egyenletesen osszuk el rajta a reszelt almát, majd a tészta másik részét is nyújtsuk ki, és tegyük rá az almás részre. A az almás pite tetejét tojássárgájával kenjük meg, hogy szép arany barnára süljön, majd villával néhány helyen szurkáljuk meg. Ezt követően előmelegített sütőben 45-50 percig, tűpróbáig süssük.
Miután kihűlt a süti, vágjunk szép szeleteket belőle, és a tetejét porcukorral szórjuk meg.
Jó étvágyat.