Almás pite recept

Elkészítés:
A lisztben morzsoljuk el a margarint, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojásokat is. Hogy a tésztát könnyebben lehessen gyúrni, nyugodtan hozzáadhatunk fél dl tejet is. Gyúrjuk össze a tésztát, és osszuk két egyenlő részre.
Az almát reszeljük le, majd adjuk hozzá a cukrot. Csavarjuk ki az almából a felesleges levet, hogy ne áztassa el a tésztát, majd ízesítsük a fahéjjal.
A tészta egyik részét nyújtsuk ki, és óvatosan helyezzük a kivajazott tepsibe, egyenletesen osszuk el rajta a reszelt almát, majd a tészta másik részét is nyújtsuk ki, és tegyük rá az almás részre. A az almás pite tetejét tojássárgájával kenjük meg, hogy szép arany barnára süljön, majd villával néhány helyen szurkáljuk meg. Ezt követően előmelegített sütőben 45-50 percig, tűpróbáig süssük.
Miután kihűlt a süti, vágjunk szép szeleteket belőle, és a tetejét porcukorral szórjuk meg.
Jó étvágyat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »