Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kocka margarin
    • 20 dkg porcukor- az almához
    • 12 dkg cukor- a tésztához
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só
    • 0,5 dl tej
    • 1 kg alma
    • fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája- a tészta tetejére

    Elkészítés:

    A lisztben morzsoljuk el a margarint, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojásokat is. Hogy a tésztát könnyebben lehessen gyúrni, nyugodtan hozzáadhatunk fél dl tejet is. Gyúrjuk össze a tésztát, és osszuk két egyenlő részre.

    Az almát reszeljük le, majd adjuk hozzá a cukrot. Csavarjuk ki az almából a felesleges levet, hogy ne áztassa el a tésztát, majd ízesítsük a fahéjjal.

    A tészta egyik részét nyújtsuk ki, és óvatosan helyezzük a kivajazott tepsibe, egyenletesen osszuk el rajta a reszelt almát, majd a tészta másik részét is nyújtsuk ki, és tegyük rá az almás részre. A az almás pite tetejét tojássárgájával kenjük meg, hogy szép arany barnára süljön, majd villával néhány helyen szurkáljuk meg. Ezt követően előmelegített sütőben 45-50 percig, tűpróbáig süssük.

    Miután kihűlt a süti, vágjunk szép szeleteket belőle, és a tetejét porcukorral szórjuk meg.

    Jó étvágyat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá