Almás pite recept

Elkészítés:
A lisztben morzsoljuk el a margarint, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojásokat is. Hogy a tésztát könnyebben lehessen gyúrni, nyugodtan hozzáadhatunk fél dl tejet is. Gyúrjuk össze a tésztát, és osszuk két egyenlő részre.
Az almát reszeljük le, majd adjuk hozzá a cukrot. Csavarjuk ki az almából a felesleges levet, hogy ne áztassa el a tésztát, majd ízesítsük a fahéjjal.
A tészta egyik részét nyújtsuk ki, és óvatosan helyezzük a kivajazott tepsibe, egyenletesen osszuk el rajta a reszelt almát, majd a tészta másik részét is nyújtsuk ki, és tegyük rá az almás részre. A az almás pite tetejét tojássárgájával kenjük meg, hogy szép arany barnára süljön, majd villával néhány helyen szurkáljuk meg. Ezt követően előmelegített sütőben 45-50 percig, tűpróbáig süssük.
Miután kihűlt a süti, vágjunk szép szeleteket belőle, és a tetejét porcukorral szórjuk meg.
Jó étvágyat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »