Almás pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kocka margarin
  • 20 dkg porcukor- az almához
  • 12 dkg cukor- a tésztához
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl tej
  • 1 kg alma
  • fahéj
  • 1 tojássárgája- a tészta tetejére

Elkészítés:

A lisztben morzsoljuk el a margarint, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojásokat is. Hogy a tésztát könnyebben lehessen gyúrni, nyugodtan hozzáadhatunk fél dl tejet is. Gyúrjuk össze a tésztát, és osszuk két egyenlő részre.

Az almát reszeljük le, majd adjuk hozzá a cukrot. Csavarjuk ki az almából a felesleges levet, hogy ne áztassa el a tésztát, majd ízesítsük a fahéjjal.

A tészta egyik részét nyújtsuk ki, és óvatosan helyezzük a kivajazott tepsibe, egyenletesen osszuk el rajta a reszelt almát, majd a tészta másik részét is nyújtsuk ki, és tegyük rá az almás részre. A az almás pite tetejét tojássárgájával kenjük meg, hogy szép arany barnára süljön, majd villával néhány helyen szurkáljuk meg. Ezt követően előmelegített sütőben 45-50 percig, tűpróbáig süssük.

Miután kihűlt a süti, vágjunk szép szeleteket belőle, és a tetejét porcukorral szórjuk meg.

Jó étvágyat.