Almás-meggyes gyümölcskocka recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finomliszt
- 3 ek kristálycukor
- 0,5 csomag sütőpor
Pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 liter tej
- 2 ek kristálycukor
Tetejére:
- 2 db alma
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
A 3 tojásból, 3 ek cukorból és a lisztből, sütőporból a szokásos módon piskótát készítünk. A pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, a meggyet pedig lecsepegtetjük. A kihűlt pudingot a piskótára kenjük, majd a tetejére helyezzük szépen a gyümölcsöket és a végén meghintjük vaníliás cukorral. Szokásos módon elkészítjük a tortazselét, a sütemény tetejére kanalazzuk, ha már kezd megdermedni. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhető és tálalható is a desszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »