Almás-meggyes gyümölcskocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek kristálycukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Pudinghoz:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 2 ek kristálycukor

Tetejére:

  • 2 db alma
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítése:
A 3 tojásból, 3 ek cukorból és a lisztből, sütőporból a szokásos módon piskótát készítünk. A pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, a meggyet pedig lecsepegtetjük. A kihűlt pudingot a piskótára kenjük, majd a tetejére helyezzük szépen a gyümölcsöket és a végén meghintjük vaníliás cukorral. Szokásos módon elkészítjük a tortazselét, a sütemény tetejére kanalazzuk, ha már kezd megdermedni. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhető és tálalható is a desszert.