Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-krémes recept

Almás-krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 0,5 l tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tej
    • 12,5 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • kevés citromlé

    Almás réteg:

    • 0,5 kg alma
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kevés kristálycukor
    • pici fahéj
    • 5 dkg margarin

    Elkészítése:
    A tészta alapanyagait összeállítjuk és 3 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 3 lapba és világosra sütjük tepsi hátulján. A pudingport felfőzzük a tejben, majd hagyjuk hűlni. 2 dl tejben felfőzzük a 2 ek lisztet és ezt is hagyjuk kihűlni. Ha a két krém kihűlt akkor összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kevés vajon megdinszteljük a cukorral és fahéjjal. Ha kész akkor összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük az elkészült krémmel, rátesszük a második lapot, majd erre az almás tölteléket kenjük, rátesszük a harmadik lapot. Tetejét csokoládémázzal vagy bármivel lehet ízesíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána lehet tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá