Almás-krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- kevés citromlé
Almás réteg:
- 0,5 kg alma
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés kristálycukor
- pici fahéj
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összeállítjuk és 3 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 3 lapba és világosra sütjük tepsi hátulján. A pudingport felfőzzük a tejben, majd hagyjuk hűlni. 2 dl tejben felfőzzük a 2 ek lisztet és ezt is hagyjuk kihűlni. Ha a két krém kihűlt akkor összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kevés vajon megdinszteljük a cukorral és fahéjjal. Ha kész akkor összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük az elkészült krémmel, rátesszük a második lapot, majd erre az almás tölteléket kenjük, rátesszük a harmadik lapot. Tetejét csokoládémázzal vagy bármivel lehet ízesíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána lehet tálalni.