Almás-krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kevés citromlé

Almás réteg:

  • 0,5 kg alma
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kevés kristálycukor
  • pici fahéj
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:
A tészta alapanyagait összeállítjuk és 3 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 3 lapba és világosra sütjük tepsi hátulján. A pudingport felfőzzük a tejben, majd hagyjuk hűlni. 2 dl tejben felfőzzük a 2 ek lisztet és ezt is hagyjuk kihűlni. Ha a két krém kihűlt akkor összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kevés vajon megdinszteljük a cukorral és fahéjjal. Ha kész akkor összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük az elkészült krémmel, rátesszük a második lapot, majd erre az almás tölteléket kenjük, rátesszük a harmadik lapot. Tetejét csokoládémázzal vagy bármivel lehet ízesíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána lehet tálalni.