Almás krémes recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kristálycukor
- 5 ek finomliszt
- 5 ek langyos víz
- fél csomag sütőpor
- 3 db alma
Krémhez:
- 8 dl tej
- 1 csomag házi krémes krémpor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, langyos vízzel kikeverjük. Utána belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojásfehérjét. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és a meghámozott almát beleszeleteljük, majd ráöntjük a tésztát és világos barnára sütjük. Amikor megsült, kihűlt, úgy borítjuk ki a tepsiből, hogy az alma legyen felül. Tejjel együtt kikeverjük a krémes krémport és rásimítjuk a tésztára. Betesszük a hűtőbe 1 órára, utána szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »