Almás krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 5 ek kristálycukor
  • 5 ek finomliszt
  • 5 ek langyos víz
  • fél csomag sütőpor
  • 3 db alma

Krémhez:

  • 8 dl tej
  • 1 csomag házi krémes krémpor

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, langyos vízzel kikeverjük. Utána belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojásfehérjét. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és a meghámozott almát beleszeleteljük, majd ráöntjük a tésztát és világos barnára sütjük. Amikor megsült, kihűlt, úgy borítjuk ki a tepsiből, hogy az alma legyen felül. Tejjel együtt kikeverjük a krémes krémport és rásimítjuk a tésztára. Betesszük a hűtőbe 1 órára, utána szeletelhető.