Almás kosárka recept
Hozzávalók:
A tésztához :
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
A töltelékhez :
- 4 db alma
- cukor, ízlés szerint (nálam 1 evőkanálnyi)
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót és jól összegyúrjuk.
A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Jól kinyomkodjuk a levét,(a levét pedig megittuk), beízesítjük a cukorral és a fahéjjal.
Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.
Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
4 db 10 cm átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk.
Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére.
180 fokos sütőben alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük. Kihűtjük.
A tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.
Bloggerek, akik kipróbálták:
Aranytepsi: Nagyon egyszerű, mégis mutatós desszert. A kész kosárka rendkívül puha, omlós, ízletes.