Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kosárka recept

Almás kosárka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához :

    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
    • 1/2 kávéskanál sütőpor
    • 1 evőkanál vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csipet só

    A töltelékhez :

    • 4 db alma
    • cukor, ízlés szerint (nálam 1 evőkanálnyi)
    • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót és jól összegyúrjuk.

    A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

    Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

    Jól kinyomkodjuk a levét,(a levét pedig megittuk), beízesítjük a cukorral és a fahéjjal.

    Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.

    Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

    4 db 10 cm átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk.

    Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére.

    180 fokos sütőben alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük. Kihűtjük.

    A tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.

    Bloggerek, akik kipróbálták:

    Aranytepsi:  Nagyon egyszerű, mégis mutatós desszert.  A kész kosárka rendkívül puha, omlós, ízletes.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá